Hva gjør DigiTrøndelag?

  • DigiTrøndelag er en samarbeidsarena for utvikling og innovasjon i digitalisering.

  • Digitale og fysiske fagpåfyll, erfaringsutveksling og diskusjonsmøter - både sektorvis og på tvers av fagfellesskapene.

  • Fellessøknader om midler for aktiviteter på tvers, og bistand med søknadsskriving for prosjektmidler og andre tilskudd, for eksempel fra Statsforvalteren, KS og forskningsfond.

  • Koordinering av fagfellesskap og kunnskapsdeling.

  • Veiledning av studenter som utforsker IT, digitalisering og innovasjon i Trøndelag (se Innovasjon).

  • Tilrettelegging for å komme raskt i kontakt med digitaliseringsøkosystemet.

  • Gevinster samskapes av medlemmer. DigiTrøndelag legger grunnlag for gevinster i kommunene og fylkeskommunen relatert til effektivitet, kvalitet og sikkerhet, samt en enklere hverdag for ansatte.

DigiTrøndelags mål

Kunnskap og kompetanse

Alle de trønderske kommunene har tilgang til den kompetansen og kunnskapen som de trenger for å transformeres digitalt.

Trønderske stemmer høres

Trønderske kommuner har en tydelig stemme i arbeidet med å utforme og realisere nasjonale initiativer og føringer knyttet til digital transformasjon.

Inkluderende tjenestetransformasjon

De offentlige tjenestene omformes i tråd med den overordnede visjonen om digital transformasjon; at tjenestene er inkluderende, rettferdig utformet og holder høy kvalitet, og at utviklingen bidrar til en enklere hverdag for innbyggere, ansatte, næringsliv og frivillig sektor.

Lederforankring

Digital transformasjon er forankret hos ledelsen i alle de trønderske kommunene.

Våre satsingsområder

Kunstig intelligens og stordata

Behovet for kompetanse knyttet til kunstig intelligens er stort, både blant offentlige leverandører og kommunalt ansatte. Etter hvert som kunstig intelligens øker påvirkningen på kommunal sektor, krever det også faglige innspill fra, og økt koordinering med, infosikkerhet og IKT-arkitektur.

Å måle og synliggjøre gevinster

Effektmåling og synliggjøring av gevinster bidrar til at digitalisering blir sett på som en investering, og ikke som en kostnad. Det vil også bidra til å sikre at ressurser blir prioritert riktig, og at kommunene kan demonstrere både kvalitative og kvantitative gevinster av digitalisering, som økt kvalitet, effektivitet og sikkerhet i tjenestene. 

Bærekraft

Bærekraft kan bety effektiv ressursbruk: Vi må være bevisst på hvilke ressurser vi bruker når vi i økende grad skal digitalisere. Bærekraft kan også bety miljøhensyn: Flere av FNs bærekraftmål peker på digitalisering for å klare å oppnå målet, men digitalisering er ikke nødvendigvis bærekraftig i seg selv. I økende grad snakker vi også om sosial bærekraft.

Regionale fagfellesskap som drivkraft

Vi satser på den enorme mengden kunnskap og kompetanse i Trøndelag, ved å strategisk bruke og mobilisere utviklingen av etablerte kompetansemiljøene. Vi bruker også fagfelleskapene til å støtte KS sin samstyringsstruktur for digitalisering.

Nasjonale satsingsområder

Målene i digitaliseringsstrategien Én digital offentlig sektor gjelder også for DigiTrøndelag i strategiperioden 2019 - 2025.

Mål av digitaliseringsstrategien: En digital offentlig sektor